duminică, 18 decembrie 2011

H2O - Adaugă apă

H2O - Adaugă apă (engleză: H2O - Just Add Water), cunoscut și ca H2O - Doar adaugă apă sau simplu H2O, este un serial pentru copii australiani filmat în Gold Coast. Canalul original este Network Ten. În România, este difuzat pe Disney Channel și dublat în limba română.
În luna septembrie 2008, Chio a lansat o promoție despre acest serial, în România, numită „Păstrează secretul sirenelor”. În pungile de chipsuri Chio se pot găsi abțibilduri cu personajele serialului, care trebuie lipite într-un catalog ce se distribuie gratuit în magazine.
Date despre serial
Serialul este difuzat în România pe Disney Channel și este dublat în limba română. Este difuzat de asemenea în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Spania, Rusia, Germania, Ungaria , Polonia, și alte țări.
H2O - Adaugă apă este un serial de televiziune australian pentru copii care a fost filmat pe Gold Cost (Coasta de Aur), dar scenele de la școală au fost filmate la colegiul Somerset, din Sydney. A fost difuzat pentru prima dată pe Network Ten în Australia, iar acum se difuzează pe Disney Channel, Nickelodeon, Cartoon Network și alte canale în peste 100 de țări. În serial este vorba despre trei adolescente: Cleo, Emma si Rikki care se confruntă cu problemele obișnuite ale adolescenței și cu încă una, ceva mai complicată: sunt sirene și au puteri asupra apei.
Cu toate că serialul fusese plănuit să aibă doar două sezoane (52 episoade), producătorul Jonathan.M.Shiff a confirmat faptul că al treilea sezon va fi realizat în 2008 - 2009, motivând afirmația cu potențialul pe care îl au acele puteri supranaturale deținute de 3 adolescente obișnuite. Sezonul 3 a debutat în Regatul Unit, pe Nickelodeon, în octombrie 2009. În România, premiera sezonului 3 a avut loc pe 6 martie, pe Disney Channel
Premii și nominalizări
  • Serialul a fost nominalizat in 2007 la Premiile Logice (premiile industriale ale televiziunii Australiene), dar și la Premiile Kids Choice (premii acordate canalului Nickeloden Marea Britanie pentru cel mai bun serial TV (votat de copii).
  • În 2007, serialul a câștigat trofeul Jetix Kids Awards România, pentru cel mai îndrăgit serial Jetix.

Pe Jetix

Pe Jetix, în România, episoadele H2O au fost difuzate unul câte unul. În prezent (2008) s-a ajuns la ultimul episod din al doilea sezon. Numărul 4 pe 2008 al revistei Jetix Magazin a fost dedicat acestui serial.

Disney Channel

De când Jetix s-a transformat în Disney Channel, serialul este difuzat doar de la ora 10:10 și 21:25 în fiecare zi, de luni până vineri. Premiera sezonului trei a avut loc sâmbătă, 6 martie,dar de asemenea H2o incepe din nou cu episoade noi din seria 3 pe data de 10.04.2010 la ora 10:10.
Personaje principale
CaracterActritaSeria întâi Seria a douaDebut
Emma Gilbert   Claire Holt   26 episoade 25 episoade "Metamorphosis"
Emma este o fire atletica si ambitioasa care isi duce intotdeauna planurile la indeplinire.Pusa indiferite situatii,ea actioneaza cu foarte mare inteleptiune si se dovedeste a fi o persoana de incredere Emma isi da seama ca este diferita in momentul in care se duce sa inoate si se transforma in sirena. Puterea ei speciala ii da posibilitatea de a raci si de a ingheta apa si, mai tarziu, de a starnii viscolul.Desi are uneori tendinta de a-i domina pe cei din jur,in cele din urma afectiunea pentru prietenele ei este mai puternica decat propiile ambitii.
Holt nu a apărut în episodul "Codul Gracie, partea 1", dar este văzută într-o retrospectivă. Holt va fi in sezonul 3 intr-un singur episod , de asemenea a filmat filmul horror Messengers 2: Scarecrow '
Caracter ActritaSeria intai Seria a doua Seria a treiaDebut
Cleo Sertori   Phoebe Tonkin 26 episoade 26 episoade 26 episoade"Metamorphosis"
Cleo este o fata destul de timida,dar este mereu cu zambetul pe buze.Desi ii este frica de anumite lucruri cumar fi apa, prietenele sale ii sunt alaturi mereu .Dupa noaptea cu luna plina ea constata cu uimire,in timp ce face baie ,ca i-a crescut o coada imensa.Ea afla ca poate da apei orice forma si, mai tarziu poate cotrola vantul si poate determina aparitia furtunii.
CharacterActritaSeria intai  Seria a doua  Seria a treiaDebut
Rikki Chadwick   Cariba Heine   26 episoade  26 episoade   26 episoade  "Metamorphosis"
Rikki este cea mai indrazneata fata din grup,mereu dornica sa descopere lucruri noi.A descoperit ca este sirena in momentul In care a fost udata de o stropitoare in timp ce se plimba in park. Puterea ei consta in fierberea apeisi ulterior descopera ca poate crea foc. Datorita personalitatii ei, Rikki intra mereu in bucluc,dar are mereu prezenta de spirit si inteligenta necesara,precum si doua prietene bune.
CaracterActrita Seria a treiaDebut
Bella Hartley  Indiana Evans 26 episoade  The Awakening
Ea este o cântăreață, și a devenit sirenă de la vârsta de noua ani , intr-o pestera din Irlanda.Apare abia in sezonul 3 cand le intalneste pe Rikki si Cleo,se indragosteste de Will,baiatul nou si ii spune adevarul despre ea.Ii spune ca este singura sirena,Will afland de Rikki si Cleo mai tarziu intr-un accident,fiind salvat de Rikki.Ii spune sa stea departe de ea cand isi da seama ca o place doar pentru faptul ca este sirena. Dar pana la urma Will a ajuns sa o iubeasca cu adevarat pe Bella.
CaracterActorSeria intai Seria a doua  Seria a treiaDebut
Lewis McCartney   Angus McLaren 26 episoade 26 episoade  13 episoade "Metamorphosis"
Lewis este cel mai bun prieten al fetelor.El este primul care afla de adevarata identitate a fetelor.Datorita acestei prietenii si cu ajutorul lui Lewis, fetele reusesc sa-si pastreze secretul.Este iubitul lui Cleo.In sezonul 2 o intalneste pe Charlotte,dar renunta la ea cand afla ca vrea sa le distruga pe fete.In sezonul 3 primeste o bursa in America.

Personaje secundare

CaracterActorSeria intaiSeria a douaSeria a treiaDebut
Zane Bennett  Burgess Abernethy20 episoade7 episoade24 episoade"Metamorphosis"
Zane este un baiat bogat si rasfatat.El le creeaza fetelor multe probleme printre care ,el vrea sa decopere cine sau ce creatura misterioasa a marii l-a salvat. El afla secretul fetelor la sfarsitul seriei intai,apoi devenind iubitul lu Rikki.In sezonul 3 se desparte de ea si vrea sa dezvaluie secretele Insulei Mako.
CaracterActorSeria a treiaDebut
Will Benjamen  Luke Mitchell26 episoade"The Awakening"
Will este un scufundator profesionist.Intr-o seara de luna plina el dezlantuie o forta de necontrolat "apa",acest lucru da peste cap puterile fetelor.El este iubitul lui Bella.El descopera ca Bella este sirena in timp ce inota dupa ea.Acum el incearca sa afle tot adevarul despre insula Mako.Este aproape omorat de Zane la un concurs,aproape inecandu-se,dar este salvat de Rikki,indragostindu-se de ea.Mai tarziu cade in bazinul cu luna.Nu se transforma in "sirena" dar primeste niste puteri incredibile.
CaracterActorSeria a douaDebut
AshCraig Horner10 episoade"Riding for a Fall"
Ash este un instructor de echitatie care ajunge in final sa conduca Juice Net Cafe si printre care iubitul Emmei.El vede niste lucruri ciudate de cand o cunoaste pe Emma dar nu le intelege. In final Emma ii spune adevarul.
CaracterActritaSeria intaiDebut
Louise Chatham Christine Amor 10 episodes "Party Girls"
Miss Chatham a fost in tinerete o sirena.Acum le arata fetelor cum sa se descurce cu noua identitate ,ea le povesteste ce s-a intamplat in trecut intre ea,Julia si Grace.
CaracterActor  Seria a douaDebut
Max Hamilton  Martin Vaughan    4 episoade   "The Gracie Code (Part 1)"
Max ,in tinerete, afla despre Louise,Julia si Grace ca sunt sirene.El incearca sa afle care a fost cauza,dar Grace,fosta lui iubita ,nu este de acord cu experimentele pe care le face pe Julia si Louise. El o pierde pe Grace, iar acum vrea sa-l ajute pe Lewis cu cercetarile despre Insula Mako si sa nu o piarda pe Cleo.
CaracterActrita   Seria a douaDebut
Charlotte Watsford  Brittany Byrnes    24 episodes   "Fire and Ice"
Ea este nepoata lui Grace .Cand era mica, Grace ii povestea despre mari si sirene.Ea se indragosteste de Lewis, iubitul lui Cleo,si ajung intr-un fel impreuna.Ea descopera o legatura dintre bunica ei si fetele,asa ca face cercetari. Descopera ca bunica ei a fost sirena si ca povestile pe care i le spunea erau adevarate. La fel, descopera ca Rikki,Emma si Cleo sunt sirene. Charlotte face cercetari si afla ca bunica ei a avut un iubit, pe Max, si acesta ii spune Secretul Sirenelor. Ea devine sirena si in final pierde puterile datorita victoriei fetelor si a Lunii Pline de 50 de ani.

Totul despre vise


Visele, în dicţionar, sunt o succesiune de impresii senzoriale din timpul somnului. Impresiile senzoriale pot fi imagini, sunete, senzatii, mirosuri, gusturi si ganduri. Gandurile fiind un fel de al saselea simt.

Mirosul si gustul in vise sunt reamintite doar de 1 la suta din toate marturiile. Asta inseamna ca nu vei auzi prea des vise in care sa spuna "ce frumos parfum purta"... sau "ah, ce dulce...".

In schimb avem tendinta de a ne aminti... ce catifelat era... ce forma plina avea... sau ce idee importanta pe care am uitat-o.

Cele mai obişnuite vise includ: situaţii marcante, senzaţie de urmărire, cădere sau zbor, momente jenante, mers la toaletă, îndragostire si sex.

De mii de ani oamenii au încercat să facă presupuneri despre semnificaţia viselor. În multe din societăţile antice, din Egipt sau Grecia, visele erau considerate mesaje de la Divin care pot fi tălmăcite de cei cu astfel de puteri.

La începutul secolului XX, Sigmund Freud şi Carl Jung şi-au dat seama că visele sunt o interacţiune dintre conştient şi subconştient. Ei eu afirmat că forţa dominantă este subcoştientul şi că trăsătura bizară a visului este un limbaj cu totul aparte, comparabil cu poezia, capabil să reveleze înţelesul profund.

Alţi cercetători au postulat că visele au o funcţie biologică, unde conţinutul nu necesită nicio interpretare sau analiză, acel conţinut provocând stimularea automată a funcţiilor fiziologice ale corpului uman. Visele fiind o parte a strategiilor de supravieţuire şi dezvoltare a fiinţelor umane şi animale.

Visele sunt cel mai adesea o compensaţie pentru dorinţele noastre ascunse.

Maestrii tibetani afirmă totuşi că visele pot avea semnificaţii aparte, ca de exemplu premoniţii, mesaje divine sau chiar urme din vieţile anterioare.

Asta nu e chiar totul despre vise, ar mai fi multe de spus.
Merlin Serial online subtitrat

Merlin este un personaj legendar al povestirilor arturiene, simbolul unei lumi anacronice, care mai tarziu avea sa se stinga sa faca loc unei lumi moderne si rationale. Dar inainte ca stiinta sa evolueze sa ia locul magiei si misticului, a existat un tanar vrajitor pe nume Merlin. Serialul prezinta povestea acestui vrajitor in orasul mitic al Camelotului, cand Merlin era la varsta frageda de 12 ani. Chiar si la aceasta varsta el este destul de puternic, descoperind pentru prima data capacitatea lui de a utiliza puterea sa supranaturala pentru a-i salva pe toti cei dragi care se afla in primejdie, inclusiv pe viitorul rege al Marii britanii. Inainte ca Merlin si Arthur sa fi fost eroi ai Camelotului, ei au fost tineri, care au cunoscut personaje legendare si fantastice, dornici de a trai aventura, suportand in acelasi timp toate consecintele greselilor comise.


Sezonul 1
  1. Merlin Sezon 1 Ep 1
  2. Merlin Sezon 1 Ep 2
  3. Merlin Sezon 1 Ep 3
  4. Merlin Sezon 1 Ep 4
  5. Merlin Sezon 1 Ep 5
  6. Merlin Sezon 1 Ep 6
  7. Merlin Sezon 1 Ep 7
  8. Merlin Sezon 1 Ep 8
  9. Merlin Sezon 1 Ep 9
  10. Merlin Sezon 1 Ep 10
  11. Merlin Sezon 1 Ep 11
  12. Merlin Sezon 1 Ep 12
  13. Merlin Sezon 1 Ep 13
Sezonul 2
  1. Merlin Sezon 2 Ep 1
  2. Merlin Sezon 2 Ep 2
  3. Merlin Sezon 2 Ep 3
  4. Merlin Sezon 2 Ep 4
  5. Merlin Sezon 2 Ep 5
  6. Merlin Sezon 2 Ep 6
  7. Merlin Sezon 2 Ep 7
  8. Merlin Sezon 2 Ep 8
  9. Merlin Sezon 2 Ep 9
  10. Merlin Sezon 2 Ep 10
  11. Merlin Sezon 2 Ep 11
  12. Merlin Sezon 2 Ep 12
  13. Merlin Sezon 2 Ep 13
Sezonul 3
  1. Merlin Sezon 3 Ep 1
  2. Merlin Sezon 3 Ep 2
  3. Merlin Sezon 3 Ep 3
  4. Merlin Sezon 3 Ep 4
  5. Merlin Sezon 3 Ep 5
  6. Merlin Sezon 3 Ep 6
  7. Merlin Sezon 3 Ep 7
  8. Merlin Sezon 3 Ep 8
  9. Merlin Sezon 3 Ep 9
  10. Merlin Sezon 3 Ep 10
  11. Merlin Sezon 3 Ep 11
  12. Merlin Sezon 3 Ep 12
  13. Merlin Sezon 3 Ep 13
  1. Merlin Sezon 4 Ep 1
  2. Merlin Sezon 4 Ep 2
  3. Merlin Sezon 4 Ep 3
  4. Merlin Sezon 4 Ep 4
  5. Merlin Sezon 4 Ep 5
  6. Merlin Sezon 4 Ep 6
  7. Merlin Sezon 4 Ep 7
  8. Merlin Sezon 4 Ep 8
  9. Merlin Sezon 4 Ep 9
  10. Merlin Sezon 4 Ep 10
  11. Merlin Sezon 4 Ep 11
  12. Merlin Sezon 4 Ep 12

Compunere

Intalnire cu un extraterestru

Era o zi de vara. Eram doar eu cu mama mea acasa, si ne-am pus sa facem o prajitura cu afine. Nu aveam afine in casa, iar mama m-a trimis in padurea de langa casa sa culeg cateva pentru a face prajitura. Dupa ce ajunsem in padure, mergand pe drum de dupa un copac sarise in fata mea un martian. M-am speriat si am inceput sa tip, martianu se speriase si el. Dupa ce vazusem reactia lui, si ca era mic de inaltime incetul cu incetul m-am apropiat de el. Era foarte speriat si tremura. M-am prezentat , iar ceea ce ma surprins cel mai tare a fost atunci cand l-am auzit vorbind: “ stia sa vorbeasca romana”. Numele lui era Flopsy.Era foarte dragut, era micut, roz si foarte pufos si avea niste ochisori foarte dulci si mari. Dupa ce ne-am calmat, el incepuse sa imi povesteasca cum a ajuns aici: S-a fost ratacit din cauza ca apasase in OZN un buton rosu, el nestiind la ce se foloseste, iar cand l-a apasat , a picat din OZN. Acum el era singur si pierdut. Auzindu-i povestea, si dupa mai multe conversatii, i-am propus sa fim prieteni. El acceptase entuziasmat, si s-a decis sa se deghizeze printr-o vraja intr-un copil deoarece nu putea umbla cu adevarata s-a infatisare printre oameni. Dupa ce ajunsesem acasa , am mers si i-am povestit mamei ce mi s-a intamplat si i-am cerut sa ma lase sa il aduc pe Flopsy acasa, in cele din urma ea acceptase. In urmatoarele zile am mers si la scoala impreuna cu el si nimeni nu isi daduse seama de schimbare. Noaptea, el dormea in curte intr-un loc amenajat special lui, deoarece in fiecare seara revenea la adevarata sa infatisare. Am continuat asa un timp, chiar incepusem sa ma atasez foarte mult de el. Dar toate serile mele frumoase, toate nebuniile pe care le faceam s-au spulberat in seara cand aparuse luna plina, deoarece el era alergic si atunci si-a vazut nava. Cei din OZN zarindu-l l-au luat cu ei, si imi multumise pentru ca am avut grija de el.Eu eram foarte suparata ca Flopsy va pleca, dar eram si foarte fericita ca si-a regasit familia.Flopsy vazandu-mi starea in care eram si nu sa lasat pacalit de zambetul meu fals a venit si mi-a soptit la ureche: “ Daca te vei simtii singura vreo data, gandestete la mine si eu voi veni.” De atunci stau in fiecare seara la fereastra sa vad daca OZN-ul se va intoarce sau nu. Si pot spune ca Da, Flopsy imi este un adevarat prieten, de la plecarea lui aproape in fiecare seara vad OZN-ul deasupra casei mele. Intr`o seara chiar ma luat cu el pe nava si am facut o excursie prin “ lumea lui” prin galaxie.

Masini`;)

        Un automobil, sau mai familiar mașină, este un vehicul cu patru (rar, trei, șase) roți, acționat de un motor cu ardere interna, cu abur, cu electricitate sau aer comprimat. Are scaune pentru conducător și pentru cel puțin un pasager.

Automobilele sunt de obicei construite pentru a călători pe drumuri, dar există unele, mai ales vehicule utilitare, care permit călătorii în afara drumurilor - (off-road). Drumurile și autostrazile sunt folosite în comun cu alte vehicule, cum sunt motocicletele și tractoarele.

Un automobil tipic are un motor cu ardere internă și patru roți, însă au apărut pe piață și mașini cu motoare hibride, cu gaz sau electrice. Au fost construite și autovehicule cu trei roți, dar nu sunt prea răspândite din cauza problemelor de stabilitate.
Unele dintre masinile mele preferate sunt:
1.Bmw seria 6 cabrio
 

2.Lamborghini aventador
3.Lamborghini gallardo

4.Lamborghini reventon
Lamborghini Reventon Roadster - Front Angle, 2010, 800x600, 2 of 8

5.Bugati veyron










6.RZ ultima concept

Si Multe altele`;;)